دانشجویان بسیاری در دانشگاههای دولتی مشغول به تحصیل هستند و تقریبا در هر دانشگاه دولتی بیش از ده هزار نفر مشغول به تحصیل بوده که اغلب آنها از شهرهای همجوار یا دور در دانشگاه حضور مییابند. رفت و آمد دانشجویان و خانوادههای آنها و نیز دعوت از آشنایان یا همشهریان خود برای گشت و گذار […]
دانشجویان بسیاری در دانشگاههای دولتی مشغول به تحصیل هستند و تقریبا در هر دانشگاه دولتی بیش از ده هزار نفر مشغول به تحصیل بوده که اغلب آنها از شهرهای همجوار یا دور در دانشگاه حضور مییابند.
رفت و آمد دانشجویان و خانوادههای آنها و نیز دعوت از آشنایان یا همشهریان خود برای گشت و گذار از شهری که دانشجوی آن شهر میباشند تاثیر مثبتی در رونق اقتصاد آن شهر دارد. اقامت در شهر، هزینههای حمل و نقل، اسکان و سایر موارد از نکات حائز اهمیت هستند.
شهر خوی از قدیم الایام در کنکورهای سراسری دارای رتبههای برتر بود و نیز افراد دانشگاهی بسیاری از جمله استاد زریابخویی، آموزگار، محمدامین ریاحی و… بیانگر سبقه علمی غنی در شهر است.
در نیمههای دهه ۸۵ اداره مسکن و شهرسازی خوی زمین دانشکده را در محل کنونی جهت احداث دانشکده واگذار کرد و همچنین شهرداری خوی نیز اقدام به دیوار کشی محوطه واگذار شده کرد تا مانع از زمینخواری افراد سودجو باشد و سرعت ساخت دانشکده خوی تسریع یابد.
این دانشکده قرار بود به عنوان یکی از دانشکدههای دانشگاه ارومیه شروع به فعالیت کند و بعد از مدتی طرح توسعه دانشکده و ایجاد چند دانشکده جدید، مقدمات تسهیل در ایجاد دانشگاه دولتی مستقل خوی را فراهم آورد.
دانشکده خوی بعد از واگذاری زمین و دیوارکشی توسط شهرداری، دچار چالشهای جدیدی شد و عدهای سودجو چشم در قطعه قطعه کردن زمین دانشکده را داشتند تا در سر فرصت به مقاصد شوم خود برسند اما با درایت و ورود بجای شهید حاجقلیزاده دادستان وقت، نقشه شوم سود جویان نقش برآب شد.
دانشگاه ارومیه با تخصیص اعتباری اندک چند ساختمان نیمهکاره در محوطه دانشگاه احداث کرد اما بعدا به علت عدم تخصیص اعتبار لازم، ساخت پروژه نیمه کاره متوقف شد.
در سالهای اخیر با مطالبه جدی مردم شاهد قولهای متعددی از سوی مسئولین و نمایندگان ادوار مختلف مبنی بر شروع و ادامه تکمیل دانشکده خوی بودیم که متاسفانه هیچگاه تحقق نیافته و برهمین اساس اداره مسکن و شهرسازی به علت بلاتکلیف بودن زمین دانشکده و عدم اجرای تعهد لازم توسط دانشگاه ارومیه و نیز عدم تکمیل بموقع دانشکده، طبق قانون اقدام به تعیین تکلیف زمین کرده و درخواست واگذاری زمین برحسب قیمت روز به دانشگاه ارومیه را داشته است که متاسفانه بنابر اخبار رسیده تاکنون اقدامی ازطرف دانشکاه ارومیه جهت دریافت دوباره زمین صورت نگرفته و در این خصوص فرماندار سابق خوی نیز در گفتگو با تسنیم به این موضوع اشاره کرده و در پاسخ به رئیس دانشگاه ارومیه که گفته بود مسئولان شهرستان خوی باید از دانشگاه خود نگهداری کنند بیان کرد: این مکان همچنان جزیی از دانشگاه ارومیه بوده و این سخن که به دانشگاه ارومیه ربط ندارد کاملاً بیمعنی است.
وی افزود: سخن وزارت مسکن و شهرسازی بر این است که دانشگاه ارومیه طرح داده و برنامهاش را مشخص کند چون نمیتوان 50 هکتار زمین را معطل نگهداری کرده و هیچ برنامه و طرحی هم ارائه نداد و از همین رو شخص وزیر دستور تحویل زمین از دانشگاه را داده و بازرسی به ماجرا ورود کرده است.
در روزهای اخیر نیز با مسیرگشایی انجام شده در وسط زمین مذکور و احداث خیابان ازسوی شهرداری شهر خوی شاهد حساسیت و اعتراض شهروندان به این موضوع بودیم که طبق توضیحات کارشناسان اداره مسکن و شهرسازی شهرستان خوی این طرح از ابدا و براساس طرحهای تفصیلی گذشته و فعلی این شهر لازم اجرا بوده و مسئله جدیدی نمیباشد و البته عبور خیابان از وسط دانشگاه هم یک امر طبیعی بوده و در سطح کشور دانشگاههای بسیاری از این قاعده مستثنی نیستند.
آنچه مهم است تکمیل ساخت دانشکده دولتی در خوی است که باید مسئولین محترم در این مورد اهتمام لازم را داشته باشند و امید است دانشگاه ارومیه با توافق جدید با اداره کل مسکن و شهرسازی، در ساخت و تکمیل دانشکده سرعت بیشتری ببخشد.
لازم به ذکر است که در سال ۵۷ دانشکده دولتی اردبیل به عنوان یکی از دانشکدههای دانشگاه تبریز شروع بکار کرد و امروز بعد از گذشت ۴۰ سال به عنوان پنجمین دانشگاه برتر ایران و جزو ۶۰۰ دانشگاه برتر جهان با ۱۱ دانشکده و بیش از ۱۰ هزار دانشجو توسعه یافته و به فعالیت خود ادامه میدهد.
حال باید مسئولین شهرستانی قدم اول را محکم برداشته و بعد از تکمیل ساخت دانشکده دولتی خوی، توسعه دانشکده را در مراحل بعدی پیگیری نمایند تا به یکی از آروزها و مطالبات دیرینه مردم شهرستان خوی جامه عمل بپوشانند.
تهیه و تنظیم یاسین قبولی، اورین نیوز