شهر خوی بار دیگر میزبان رویدادی فاخر در عرصه ادب و هنر بود؛ مراسم بزرگداشت استاد ناصحی، شاعر و فرزانهای که از دیار خوی برخاست و با اندیشههای ژرف و آثار فاخرش، بر گستره فرهنگ ایران زمین درخشید. این رویداد که به همت فصلنامه سایه سخن و شهرداری خوی در سالن اجتماعات شهید برگزینی برگزار […]
شهر خوی بار دیگر میزبان رویدادی فاخر در عرصه ادب و هنر بود؛ مراسم بزرگداشت استاد ناصحی، شاعر و فرزانهای که از دیار خوی برخاست و با اندیشههای ژرف و آثار فاخرش، بر گستره فرهنگ ایران زمین درخشید. این رویداد که به همت فصلنامه سایه سخن و شهرداری خوی در سالن اجتماعات شهید برگزینی برگزار شد، میزبان شاعران، نویسندگان، و اهالی ادب از شهرهای مختلف از جمله تهران، تبریز، زنجان، اردبیل و دارالصفای خوی بود.
در این مراسم، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر خوی با اشاره به حمایتهای شورا و شهرداری از برنامههای بزرگداشت مفاخر، اظهار داشت: اجرای ویژهبرنامه “فرزند خوی” نیز در راستای این اهداف برگزار میشود. دکتر محمدرضا پیری، با اشاره به تلاش برای شناسایی و معرفی چهرههای برجسته این دیار، اعلام کرد: “پس از نشستهای مختلف با اساتید علمی و فرهنگی، نام و زندگینامه بیش از ۱۵۰ شخصیت برجسته خوی استخراج شده که سردیس آنها بهمرور در سطح شهر نصب خواهد شد.”
از بخشهای ویژه این مراسم، رونمایی از “ارجنامه استاد ناصحی” بود؛ ویژهنامهای که فصلنامه “زریاب” در پاسداشت مقام این شاعر برجسته منتشر کرده است. همچنین کتاب شعر ترکی “زلزله بولاغی”، اثر منظوم استاد ناصحی که توسط مجمع خوییهای مقیم تهران منتشر شده، به حضار عرضه شد. این کتاب در سبک “حیدربابا”ی استاد شهریار سروده شده و نمایی از هنر و احساس شاعرانه ناصحی را به نمایش میگذارد. از دیگر لحظات ماندگار این رویداد، اهدای تابلوی خوشنویسی شعر “دیار شمس” از آثار استاد عباس کوچری به موزه شمس تبریزی در خوی بود که توسط استاد ناصحی اهدا شد. همچنین استاد نادر جلال، سردیس استاد ناصحی را به او تقدیم کرد، و دکتر مجتهدی از طرف هیئت مدیره بیمارستان خیریه آیتالله العظمی خویی(ره)، لوح تقدیر ویژهای را به ایشان اهدا نمود. در ادامه، دکتر سیدطاها مرقاتی، رییس هیئت مدیره مجمع خوییهای مقیم تهران، با سپاس از حمایتهای شهردار و شورای شهر، درخواست نمود تا یکی از میادین یا معابر منطقه #محله خوی به عنوان محل تولد استاد، به نام او نامگذاری شود و وعده داد که مجمع مذکور، سردیس استاد ناصحی را در این میدان نصب نماید.
در بخش دیگری از این مراسم، مهندس جعفر کیوانچهر از تبریز با اشاره به اهمیت طبیعتدوستی و فرهنگسازی، از شهرداری و شورای شهر خوی درخواست کرد که منطقه زلزله بولاغی را به محل گردشگری و نمادی از سرسبزی و آبادانی تبدیل کنند؛ همانند آنچه ائل گلی برای تبریز به ارمغان آورده است. این مراسم با سخنان ارزشمند شاعران و دوستان استاد ادامه یافت؛ دکتر سیدطاها مرقاتی، دکتر محمدباقر محسنی، استاد هاشم عابد، و استاد علیرضا ذیحق به بررسی آثار استاد سید محمدحسن ناصحی خویی پرداختند و ضمن اشاره به ویژگیهای منحصربهفرد اشعار او، به اهمیت حضورش در شعر معاصر ایران اشاره کردند. همچنین جمعی از دوستان و دختر گرامی استاد، خاطراتی شنیدنی از او را با حضار در میان گذاشتند که تجلی عشق و احترام عمیق آنها به این شاعر فرزانه بود. استاد سید محمدحسن ناصحی خویی متولد ۱۳۱۱ شمسی شهرستان خوی از غزلسرایان بنام کشور بوده و منظومه ترکی “زلزله بولاغی” ایشان که در سبک “حیدربابا” شهریار سروده شده، مورد استقبال اهالی فرهنگ و ادب قرار گرفته است.